2008. február 23. V. évfolyam 3. szám

Ingyenes kiadvány
789 Ft

Zinbieli 7 nap

Több száz látogatót várnak!

Naiv művészek görbe bögréiből nyílt kiállítás múlt csütörtökön. A kiállított tárgyak között van az a rendkívül értékes bögre, aminek a fülét a művész a bögre aljára helyezte el. A szentpétervári R me Tage múzeum jóvoltából érkezett hazánkba az a fületlenbögre sorozat, ami Pha Bergian ajándékaként került a múzeumba. A bögrék rendkívül praktikusan egymásba helyezhetőek, így bármilyen folyadékot beléjük lehet tölteni. A kis tájékozató füzetből megtudtuk, hogy az összerakott sorozat tényleges űrtartalma a legkisebb poháréval egyezik meg, a szétrakott bögrék űrtartalmát a legnagyobb bögrétől a legkisebb bögréig vett térfogatok összegeként keletkeztethetjük.

Újra színpadon Öttekszénisz!

Az év színésze fergeteges sikert aratott

Botrány az állatkertben

Fergeteges sikert aratott Nefelin Jolán szépunokája, Ernics Ádám unokája, Gyeszénisz öccse, aki Nietsniet alakította Akcslobasz drámájában. A világhírű színész a monodrámában nyújtott hiteles alakításával alaposan felforgatta a színjátszás pocsolyáját!

Az előadást megtekintő nézők napokig nem tudták kiheverni a sokkot, ami a megrázó előadást követően érte őket. Azóta a kakas kukorékolástól a  villamos csikorgásáig mindent  a pemmikán sikoltásának vélnek.

Nem fér a bébimérlegre a most született kvanga[1]!

A zinbieli tudósítónk jelenti, hogy tavaly az állatkertben rendkívül nagy volt a szaporulat. Nemcsak pemmikánok születtek, hanem a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek köszönhetően több kis posadának  is sikerült kikelnie. Biztonsági szabályokat azért kellett bevezetni, mert az utóbbi években a kaszinók rákaptak az olcsó posada tojásra, amit megfőzve a kockapóker játéknál kiválóan lehetett alkalmazni. Örömhír az állatkertből, hogy a barnasávos bambuszcápák is folyamatosan rakják a tojásokat.

A problémát most az jelenti, hogy a kis kvanga olyan gyorsan növekedik, hogy már nem tudják megmérni az állatkert bébimérlegén. Jelenleg fontolgatják, hogy a felnőtt kvangamérlegen mérik meg a "kicsit". 

[1] valószínűleg szövegromlásról van szó: kvagga és nem kvanga az állat neve.

A könyvtárban bujkáltak!

A Prákriti könyvtár olvasótermében talált rá a könyvtáros a Zinbieli Egyetem néhány hallgatójára, akik már hetek óta a könyvtár egy eldugott sarkában tanyáztak. A homeless életmódot folytató csoport vizsgák elöl menekült a biztonságosnak vélt helyiségbe.

Kém dráma Budán!!

Furcsa lényeket találtak az egyik budai társasházban! A Lakók egy ideje már felfigyeltek a szemétledobóból jövő furcsa zajokra. Kölcsönös gyanúsítgatások után arra jutottak, hogy nem a lakók és nem is az időnként beszökdöső hajléktalanok tehetnek a szokatlan jelenségekről. Egy váratlan rajtacsapás során furcsa kis lényeket fedeztek fel, akiknek lényegében csak fülük, szemük és szájuk van. Alakjuk leginkább a jól ismert bakelitfoglalathoz hasonlít. Ezután értesítették a hatóságokat, akik befogdosták a furcsa lényeket. Jelenleg a Képzelt Lények Hivatala (KLH) foglalkozik az üggyel Borhez Lajos vezetésével.

Első két nap húsz látogatót toloncoltak ki

 

Életbe lépett a zéró-tolerancia a keláti pincesoron, ami azt jelenti, hogy a tizenharmadik ajtót már csak minimum 8 ezrelékes alkoholtartalommal lehet megközelíteni.

A rendkívül szigorú intézkedést azért kellett bevezetni, mert az utóbbi időben elszaporodtak az antialkesz látogatók, akik súlyosan veszélyeztették a közlekedés biztonságát a keláti pincesoron. Az első napok eredményei megmutatták az intézkedés szükségességét. A parenchimai meluzinok azonban tiltakoztak a zéró tolerancia ellen.

Hírek:

Krém Dáma Budán

Egy régi bakelitfoglaltba csavarva találták meg Eklir egy eddig elveszettnek hitt eklírikus kéziratát. A foglalatból kilógó egzisztencialista sóhajok és tüdőbajos köhögésrohamok hívták fel a figyelmet az elveszettnek hitt kéziratra.

Stefánia Gerbaud Budapestre érkezett. A híres krém dámát hat piskótalap fogta körül, aki ettől a megtiszteltetéstől csaknem elolvadt. "Az fáj, hogy Joseph Dobos nem lehet jelen." Mondta a meghatott sztár miután lehűtötték, majd lepihent egy sarokház mellé.

Fezsó Janotak fia Sergegyomosra jön. Joe Square  Fezsó Janotak: Nő szürkemarhán címmel megrendezett drámájának bemutatójára  érkezik a katakurd drámakirály fia.

Kapcsolat:

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lap szerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő