2008. február 23. V. évfolyam 3. szám

Ingyenes kiadvány
789 Ft

Sergegyomosi 7 nap

Megkerültek a sergegyomosi gömbakácok!

Legfrissebb híreink szerint hazatérnek a sergegyomosi gömbakácok. Szakértők véleménye szerint a gömbakácok tavasszal újra kihajtanak és ezzel véget ér az a többhónapos bizonytalanság, amit a gömbakácok eltűnése okozott. Ásó Hanna főkertész elmondta, hogy a gömbakácok régi, kellemetlen szokása, hogy ősszel lehullatják levelüket. Ezen szokásukról idén sem sikerült lebeszélni őket.

Újra színpadon Öttekszénisz!

Az év színésze fergeteges sikert aratott

Botrány az állatkertben

Fergeteges sikert aratott Nefelin Jolán szépunokája, Ernics Ádám unokája, Gyeszénisz öccse, aki Nietsniet alakította Akcslobasz drámájában. A világhírű színész a monodrámában nyújtott hiteles alakításával alaposan felforgatta a színjátszás pocsolyáját!

Az előadást megtekintő nézők napokig nem tudták kiheverni a sokkot, ami a megrázó előadást követően érte őket. Azóta a kakas kukorékolásától a  villamos csikorgásáig mindent  a pemmikán sikoltásának vélnek.

Nem fér a bébimérlegre a most született kvanga[1]!

 

A zinbieli tudósítónk jelenti, hogy tavaly az állatkertben rendkívül nagy volt a szaporulat. Nemcsak pemmikánok születtek, hanem a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek köszönhetően több kis posadának  is sikerült kikelnie. Biztonsági szabályokat azért kellett bevezetni, mert az utóbbi években a kaszinók rákaptak az olcsó posada tojásra, amit megfőzve a kockapóker játéknál kiválóan lehetett alkalmazni. Örömhír az állatkertből, hogy a barnasávos bambuszcápák is folyamatosan rakják a tojásokat.

A problémát most az jelenti, hogy a kis kvanga olyan gyorsan növekedik, hogy már nem tudják megmérni az állatkert bébimérlegén. Jelenleg fontolgatják, hogy a felnőtt kvangamérlegen mérik meg a "kicsit". 

 

[1] valószínűleg szövegromlásról van szó: kvagga és nem kvanga az állat neve.

A könyvtárban bujkáltak!

A Prákriti könyvtár olvasótermében talált rá a könyvtáros a Zinbieli Egyetem néhány hallgatójára, akik már hetek óta a könyvtár egy eldugott sarkában tanyáztak. A homeless életmódot folytató csoport vizsgák elöl menekült a biztonságosnak vélt helyiségbe.

Kém dráma Budán!!

Furcsa lényeket találtak az egyik budai társasházban! A Lakók egy ideje már felfigyeltek a szemétledobóból jövő furcsa zajokra. Kölcsönös gyanúsítgatások után arra jutottak, hogy nem a lakók és nem is az időnként beszökdöső hajléktalanok tehetnek a szokatlan jelenségekről. Egy váratlan rajtacsapás során furcsa kis lényeket fedeztek fel, akiknek lényegében csak fülük, szemük és szájuk van. Alakjuk leginkább a jól ismert bakelitfoglalathoz hasonlít. Ezután értesítették a hatóságokat, akik befogdosták a furcsa lényeket. Jelenleg a Képzelt Lények Hivatala (KLH) foglalkozik az üggyel Borhez Lajos vezetésével.

Kan’ d Urra, a Kárpáti Tetők Nagy Kornyikátora nyerte az idei bajnokságot!

"Nehéz volt, de nem lehetetlen" nyilatkozta a kimerült bajnok az éjszakába nyúló bajnokság végén. Még mindig a tenyerében szorongatta azt a nagyanyja által főzött mosószappant, ami bajnokká avatta.  Évek óta álmodozik, hogy olyan jól sikerül a kenés, hogy minden bemegy. "Nem örültem a csoportbeosztásnak. A két óriással nehéz volt megküzdenem, de a hagyomány győzedelmeskedett!" Urra következő ellenfele Szurovics Géb a svarcrusz bajnok lesz.

Hírek:

Krém Dáma Budán

Bál a tehenek védelmére:

 

Az idei legelegánsabb bált a Nirabat színházban tartják. Azt est teljes bevételét a Protán hegyi tehenek újra betelepítésére fordítják.

Stefánia Gerbaud Budapestre érkezett. A híres krém dámát hat piskótalap fogta körül, aki ettől a megtiszteltetéstől csaknem elolvadt. "Az fáj, hogy Joseph Dobos nem lehet jelen." Mondta a meghatott sztár, miután lehűtötték, majd lepihent egy sarokház mellé.

Fezsó Janotak fia Sergegyomosra jön. Joe Square  Fezsó Janotak: Nő szürkemarhán címmel megrendezett drámájának bemutatójára  érkezik a katakurd drámakirály fia.

Kapcsolat:

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lap szerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő