2008. március 23. V. évfolyam 4. szám

Ingyenes kiadvány
789 Ft

Sergegyomosi 7 nap

Két értékes darab tűnt el a szelencekiállításról!!

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az után a két szelence után, amit az elmúlt hónapban tűnt el a szelence kiállításról. Érdekesség, hogy mindkét szelence un. origami szelence volt. A nagy műgonddal elkészített alkotások tökéletesen illeszkedtek. Középen kis lyuk van rajtuk, amin akár át is lehet látni. Fenti okból a szelencében nem lehet folyékony anyagot és nagyon apró szilárd tárgyakat rakni. Ez rendkívül veszélyes lehet, ha a tolvajok túl adnak a tárgyakon. Az eltűnt szelencék közül az egyiket a Zebrasoft cég készíttette. Ennek érdekessége, hogy a fedelét körben vonalkódok díszítik.

123 éves a bagamér fegyvertár

Helyreigazítást követelnek a kvaggáknak!

 

Több olvasónk is felhívta a figyelmet arra, hogy előző számunkban (5. évfolyam 3. szám) "Botrány az állatkertben" című cikkünkben tévesen jelent meg a Miguos környéki hegyekben élő állat, a kvagga neve. Tudósítónk most találkozott először ezzel az állattal és a döbbenettől félrehallotta a nevét. Viszont a sajtó ördögének főszerepe elvitathatatlan abban a tényben, hogy a kvaggamérleg helyett a kangamérleg bizonyult kicsinek, ami tudvalevő, hogy nem lehet alkalmas a hatalmas kvagga-bébi lemérésére.

A gyűjtemény legérdekesebb darabja egy bairn, amit az Askhelon-völgyi ásatások során találtak. A bairn Félfülű Szelám korából származó kézifegyver, amit sapkába döfve hordtak a régi bagamérok, azzal a céllal, hogy ne legyen feltűnő, hogy fegyver van náluk, viszont ha katakurddal találkoznak, akkor azonnal használni tudják. A bagamér fegyvertárban kiállított bairnről tudósok azt állítják, hogy ezzel az eszközzel vágták le Szelám egyik fülét, ami miatt a Félfülű melléknevet kapta. A fegyveren talált vérből DNS-mintákat vettek. Jelenleg csak az akadályozza a vizsgálatok elvégzését, hogy nem áll rendelkezésre Félfülű Szelám DNS-mintája.

Antik sárkányfüvek vásárát rendezték meg az Olmai Sárkányfű és Ezotéria Múzeumban. Lunar Margit, a múzeum főkurátora elmondta, hogy a legrégebbi sárkányfű a földtörténeti harmadkorból származik. Egy hétfejű sárkány csontvázára tekeredve találták meg.

Lebuktak a növénygyilkosok!

Szombat délben a virágjárőröknek két kamion tűnt fel, amint a virágpiac nevű tiltott hely felé közeledett. A szemfüles járőrök megállapították, hogy a kamionok tele vannak halott virágokkal. Több száz szál rózsát, liliomot, szegfűt, gerberát találtak. A szállítmány a schengeni határokat kihasználva egyenesen Hollandiából jött.

A szállítmányt lefoglalták és jelenleg az újraélesztési telepen próbálják gyökereztetni a kis halottakat. Szakértőink szerint a tavasz közeledtével egyre aktívabbak lesznek a növénygyilkosok, ezrét vélhetően meg kell erősíteni a járőrszolgálatot.

Farmagas - toalettpapír-kritikai rovatunk - Rovatvezető: Waldemar Cornel

Alig öblítődtek le a Valentin napi szívecskés papírok, máris itt a húsvét, a maga színpompás, tavaszt váró tekercseivel! A sárga alapon piros tojásokat illetve a világoszöld alapon sárga nárciszokat ábrázoló finom puha papírt a hagyományos értékek kedvelőinek ajánljuk.

Az idei év slágere a kék alapon barna nyuszis nagyon trendi színösszeállítás. Merészebb, környezettudatos vásárlókra számít az a cég, aki újrahasznosított papírt dobott a piacra. Ugyan a papír kissé durvára sikerült, de a karcosságért kárpótol bennünket a tudat, hogy néhány fát megmentettünk. További előny, hogy nem kell olvasnivalót tartani a kis helyiségben, mert a tekercs egyes részei még kiválóan olvashatóak.

Ajánló: Madár a holdnak felesége

Sikeres volt a bál!

Brazil filmsorozat 329. rész

Series TV - 15:15

 

Miután Rory egy nagy pizza kíséretében, Deannel és Lorelaijal együtt megnézi a Dorma Reed showt a tévében Deant

megrémítve egy teljes napra Dorma Reed bőrébe bújik. Lorelai Luke segítségét kéri, amikor eltűnik egy madár a házban. Feltűnik a városban Cristopher, Rory apja.

Előző számunkban hírül adtuk, hogy az idei legelegánsabb jótékonysági bált a Nirabat színházban tartották. Azt est teljes bevételét a Protán hegyi tehenek újra betelepítésére szánták. A bál rendkívül sikeres volt. A bevételéből vásárolt két boci már vidáman legelészik a Protán-hegy oldalában. Az egyik, tejcsokijáról ismert cég további tehenek ajándékozását helyezte kilátásba. A Protán-hegy színesítését szolgáló lila tehenek a húsvéti ünnepek után érkeznek meg hazánkba.

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lap szerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő
Előző szám