2008. február 23. V. évfolyam 3. szám

Ingyenes kiadvány
789 Ft

Prákriti 7 nap

Szenzációs lelet!

Annalof Sunil német irodalomtörténész szenzációs leletet talált! A német irodalom lelkes kutatója lomtalanításkor figyelt fel egy gyönyörű negyvenhármas női műbőr szandálra, amit azonnal magával vitt. A lelet alapos tanulmányozása során rájött, hogy a papírmasé talpbélés még olvasható részleteket tartalmaz Hullám-Hossz Hanna verséből. Annalof Sunil elmondta, hogy a Passzus, passzus című vers véleménye szerint ikervers. Párja nem olyan régen került elő és a Basszus címet viselte. Tudósítónk megtudta, hogy a talpbélés gyűrődése miatt néhány szó kikopott, de Annalof Sunil kiegészítéseket eszközölt, így a mű teljes terjedelmében jelenhet meg a Palimpszeszben.
(Illusztráció: egy pár gyönyörű szürkésbarna - ismeretlen méretű, feltételezhetően műbőr - szandál.)

Újra színpadon Öttekszénisz!

Az év színésze fergeteges sikert aratott

Botrány az állatkertben!

Fergeteges sikert aratott Nefelin Jolán szépunokája, Ernics Ádám unokája, Gyeszénisz öccse, aki Nietsniet alakította Akcslobasz drámájában. A világhírű színész a monodrámában nyújtott hiteles alakításával alaposan felforgatta a színjátszás pocsolyáját!

Az előadást megtekintő nézők napokig nem tudták kiheverni a sokkot, ami a megrázó előadást követően érte őket. Azóta a kakas kukorékolástól a  villamos csikorgásáig mindent  a pemmikán sikoltásának vélnek.

Nem fér a bébimérlegre a most született kvanga[1]!

A Zinbieli tudósítónk jelenti, hogy tavaly az állatkertben rendkívül nagy volt a szaporulat. Nemcsak pemmikánok születtek, hanem a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek köszönhetően több kis posadának  is sikerült kikelnie. Biztonsági szabályokat azért kellett bevezetni, mert az utóbbi években a kaszinók rákaptak az olcsó posada tojásra, amit megfőzve a kockapóker játéknál kiválóan lehetett alkalmazni. Örömhír az állatkertből, hogy a barnasávos bambuszcápák is folyamatosan rakják a tojásokat.

A problémát most az jelenti, hogy a kis kvanga olyan gyorsan növekedik, hogy már nem tudják megmérni az állatkert bébimérlegén. Jelenleg fontolgatják, hogy a felnőtt kanga mérlegen mérik meg a „kicsit”. 

[1] valószínűleg szövegromlásról van szó: kvagga és nem kvanga az állat neve.

A könyvtárban bujkáltak!

A Prákriti könyvtár olvasótermében talált rá a könyvtáros a Zinbieli Egyetem néhány hallgatójára, akik már hetek óta a könyvtár egy eldugott sarkában tanyáztak. A homeless életmódot folytató csoport vizsgák elöl menekült a biztonságosnak vélt helyiségbe.

Kémdráma Budán!!

Furcsa lényeket találtak az egyik budai társasházban! A Lakók egy ideje már felfigyeltek a szemétledobóból jövő furcsa zajokra. Kölcsönös gyanúsítgatások után arra jutottak, hogy nem a lakók és nem is az időnként beszökdöső hajléktalanok tehetnek a szokatlan jelenségekről. Egy váratlan rajtacsapás során furcsa kis lényeket fedeztek fel, akiknek lényegében csak fülük, szemük és szájuk van. Alakjuk leginkább a jól ismert bakelitfoglalathoz hasonlít. Ezután értesítették a hatóságokat, akik befogdosták a furcsa lényeket. Jelenleg a Képzelt Lények Hivatala (KLH) foglalkozik az üggyel Borhez Lajos vezetésével.

Hírek:

Krém Dáma Budán

Egy régi bakelitfoglaltba csavarva találták meg Eklir egy eddig elveszettnek hitt eklírikus kéziratát. A foglalatból kilógó egzisztencialista sóhajok és tüdőbajos köhögésrohamok hívták fel a figyelmet az elveszettnek hitt kéziratra.

Stefánia Gerbaud Budapestre érkezett. A híres krém dámát hat piskótalap fogta körül, aki ettől a megtiszteltetéstől csaknem elolvadt. "Az fáj, hogy Joseph Dobos nem lehet jelen." Mondta a meghatott sztár, miután lehűtötték, majd lepihent egy sarokház mellé.

Kan' d Urra, a Kárpáti Tetők Nagy Kornyikátora nyerte az idei bajnokságot!

Kapcsolat:

Fezsó Janotak fia Sergegyomosra jön. Joe Square  Fezsó Janotak: Nő szürkemarhán címmel megrendezett drámájának bemutatójára  érkezik a katakurd drámakirály fia.

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lap szerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő