2012. január 23. IX. évfolyam 2. szám

Ingyenes kiadvány
1526 Ft

 

Keláti 7 nap

Napok óta lengnek a telefonzsinórmérlegek a szerkesztőségünkben, miután az
egyik szennylap azt terjesztette rólunk, hogy nem jelenünk meg.
Ahogy azt olvasóink nagyon jól tudják,
hét mint hét bekerül a kiadványunk a postaládákba.
Ne dőljünk be  az álhírcsárdáknak!
Ezúttal néhány promóciós számot el is küldünk a
 fent meg nem nevezett lapocska előfizetőinek, ezzel is bizonyítva, hogy
szerkesztőségünk nem pihen, továbbra is friss, érdekes és
mértékadókulcshírekkel látjuk el olvasóközönségszervezőinket.
Az előfizetőpincéreknek köszönhetően
megjelenési gondjaink a múltban sem lesznek.

Tisztelettel: Ördögh Elvira - felelős szerkesztő

Viking tudósítónk jelenti:

Patrasz Messerschmitt diplomavédőfelszerelésben

 

Ragyamországi tudósítónktól:

 Nem segített a békemenetvágó!

 

Diplomavédőfelszerelésben áll a vártán a vikingek plágiumgyanútlan vezére. Szerencsére Patrasz Messerschmittnek nem kell félnie a nyúlszívrohamtól! Odaadó és lelkes hívei komplett diplomavédő-felszerelést készítettek a számára. (Képünkön) - (Sajnos a kép nem áll rendelkezésünkre...)

Az ellenzék még békemenetvágóval sem tudta megállítani a kormánypárti tömegek hímvesszőfutását a Hősök életterétől az országházmesterkurzusig. A Thussok-tér lábzsák-utcának bizonyult. Végül a bértömegiszonyban szenvedők kivonultak a térről, hogy a világvég-elszámolásért küzdők bevonul-hassanak.

 Üzemben a regenyírógép

Az érettségizők nagy örömére üzembe helyezték az újabb regenyírógépet, ami a kötelező olvasmányok lerövidítésére szolgál. A gépet elsőként a Háború és béke kötetein próbálták ki. Az eredmény fenomenális: mindössze két betűre sikerült lecsökkenteni a több száz oldalnyi irományt: H&M. Az irodalomtudósok véleménye szerint azért születhetett ez a fura nyírás, mert az utolsó néhány kötet nem volt lefordítva. A CUNDA tiltakozott, azt állítva, hogy versenytársa meg nem engedett reklámmódszerhez folyamodott.

Zsebmetszőollóval dolgozott,
de lebukott...

Kötéltáncdalverseny végeredmény: Dalbetétkönyvet kapott a nyertes!

Újabb dráma rázta meg Rózsatüskevár már amúgy is zaklatott lakóit, amikor felfedezték, hogy egy, magát kertésznek álcázó fiatalember zsebmetszőolló segítségével tette könnyebbé a parkban sétáló gyanútlan polgároknak a pénzük elköltését. Egy véletlen vezetett a lebukásához. Az egyik akciója közben az áldozata épp egy bőrhibaüzenetet kapott, benyúlt a zsebébe és felfedezte az akciótervutasítás alatt álló zsebmetszőollót. A menekülő tettest egy sormintaboltban kapták el, ahol görög szoborcsoportképnek próbálta álcázni magát. A házkutatás során több bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszközt találtak. Például puskatusfürdőt és késélmezőnyt.

 

A közönség kedvence, Szájkosárfonó Benő lett a 6. Kötéltáncdalverseny győztese. A verseny történetében nem fordult még elő hasonló szerencsétlenség, hogy a szakma és a közönség azonos versenyzőt támogasson.

Szájkosárfonó Benő nyereménye egy dalbetétkönyv, valamint részvételi lehetőség a XXXIII. Ragasztószalagavató fesztiválon, aminek legfőbb nehézsége, hogy csak futószalagparkettán közelíthető meg.

 

Nem mennek haza a könyvmolylepkék

A prákriti könyvtár olvasóterme ismét a figyelem középpontjába került. A könyvtár dolgozói lettek figyelmesek arra, hogy a könyvmolylepkék egyre erőszakosabbak és zárás után sem hagyják el a könyvtár területét. A könyvtár vezetése intézkedéseket tervez.

Italmérőszalagot kapnak a rendőrök

Bundáskenyérkereső kutyák után új módszerrel próbálkoznak

Zinbieli tudósítónk jelenti, hogy a városi rendőrség új eszközt szerzett be az autóvezetők ellen. Korábban a figyelem az evős vezetőkre irányult, akiket bundáskenyérkereső kutyák alkalmazásával füleltek le, de sajnos a kutyák hamar függővé váltak, bundáskenyér helyett nápolyit és csipszet követeltek gazdáiktól. Az állatvédők végül győztek és a rendőrség kivonta a bundáskenyérkereső bundásokat a forgalomból.

A szóvivőfrekvencia tájékoztatása szerint a jövőben az ittasság kerül a fókuszba, ami italmérőszalagokkal könnyen mérhető. Az eszköz működéséről sajtótájékoztató jellegű eseményen számolnak be a héten.

A 2012. év szökőévvesztese ...

Magyarországi tudósítónktól:

A 2012. év szökőévvesztese Ábrahám Pali bácsi, aki már valóságos matuzsálemi kort ért volna el, ha nem február 29-én ünnepli születésnapját.

- "Február 29-én születtem: szökőévvesztes vagyok". - kesergett az aggastyán, aki 1862-ben látta meg a napvilágot, kisgyermek korában még látta Arany Jánost és Jókait is, sőt, láthatta volna Lenint is, ha kissé keletebbre tette volna le a gólya. Az idén lehetne 150 esztendős, ha csak egy nappal korábban vagy későbben született volna. Így azonban mindössze 37 születésnapot számlál, és kénytelen teljes árú villamosbérletet vásárolni, amit nagyon fájlal. A BKV becsszóvivője csak a vállát vonogatja: "Most, amikor nap mint nap bizonytalan, hogy felisútnak-leisútnak indulhatnak-e járműveink, nem ugrálhatunk" - nyilatkozta Nemtehe Tekróla becsszóvivő.

A hét jelmondata:

Ejnye! Köpöd ki, kisfiam, a szájbarágógumit?

   

Hírek:

 

Béranyatej-átvevőhelyet nyitottak Késfokvárosban. A tejet tyúkmell-tartókban adják át a rászoruló kismamáknak. A tej minőségét alkoholfüggőónnal vizsgálják, nehogy nemkívánatos anyagok jussanak a csecsemők szervezetébe.

Lepkehálóing vásár

A lepkehálóing vásár legsikeresebb darabjait gyorsan elkapkodták - mesélte tudósítónknak a neves áruházlánc vezetője. - Elmondása szerint a kutyagumipók-mintás hálóing volt a legkeresettebb. A pókmintás alsónemű kutyagumi illata mindenkit rabul ejtett.

Étterem-ajánló

Meglátogattuk a hodályvári Rothadt Pemmikán Éttermet. Őszintén szólva, a neve megtévesztett bennünket. Ócska csehót vártunk, ám egy kellemes vendéglőben találtuk magunkat. Láthattuk, hogy az éttermet sokan látogatják a magas bélszínvonal miatt. Az étteremburáját! - ezt nem gondoltuk volna. Végignéztük az étlapszabászatot. A konyhafőnök ajánlatán szerepelt egy gyöngyöző térerőleves csodaszarvasgombás hódaragaluskával; füstölt karvalytőkehal-szeletek spenóttal; valamint vasszűzérmék gombafelhővel és tenger gyümölcseivel; illetőleg besült fűszeres csülökszeletek almás párolt káposztával és árpádházi knédlivel; desszertnek pedig kemencében sült házi, lótúrós palacsinta feketeszedermártással. A somelier kiváló csimborokat kínált, elmondhatjuk, igazán kellemes vacsorában volt részünk!
(Képönkön: Csimboros palack)
- A kép sajnos nem áll rendelkezésünkre

 

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lap szerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő