2012. január 23. IX. évfolyam 2. szám

Ingyenes kiadvány
1526 Ft

 

Keláti 7 nap

Napok óta lengnek a telefonzsinórmérlegek a szerkesztőségünkben, miután az
egyik szennylap azt terjesztette rólunk, hogy nem jelenünk meg. Ahogy azt
olvasóink nagyon jól tudják, hét mint hét bekerül a kiadványunk a postaládákba.
Ne dőljünk be  az álhírcsárdáknak!

Ezúttal néhány promóciós számot el is küldünk a
 fent meg nem nevezett lapocska előfizetőinek, ezzel is bizonyítva, hogy
szerkesztőségünk nem pihen, továbbra is friss, érdekes és
mértékadókulcshírekkel látjuk el olvasóközönségszervezőinket.

Az előfizetőpincéreknek köszönhetően
megjelenési gondjaink a múltban sem lesznek.

Tisztelettel: Ördögh Elvira - felelős szerkesztő

 Üzemben a regenyírógép

Az érettségizők nagy örömére üzembe helyezték az újabb regenyírógépet, ami a kötelező olvasmányok lerövidítésére szolgál. A gépet elsőként a Háború és béke kötetein próbálták ki. Az eredmény fenomenális: mindössze két betűre sikerült lecsökkenteni a több száz oldalnyi irományt: H&M. Az irodalomtudósok véleménye szerint azért születhetett ez a fura nyírás, mert az utolsó néhány kötet nem volt lefordítva. A CUNDA tiltakozott, azt állítva, hogy versenytársa meg nem engedett reklámmódszerhez folyamodott.

Zsebmetszőollóval dolgozott, de lebukott

Újabb dráma rázta meg Rózsatüskevár már amúgy is zaklatott lakóit, amikor felfedezték, hogy egy, magát kertésznek álcázó fiatalember zsebmetszőolló segítségével tette könnyebbé a parkban sétáló gyanútlan polgároknak a pénzük elköltését. Egy véletlen vezetett a lebukásához. Az egyik akciója közben az áldozata épp egy bőrhibaüzenetet kapott, benyúlt a zsebébe és felfedezte az akciótervutasítás alatt álló zsebmetszőollót. A menekülő tettest egy sormintaboltban kapták el, ahol görög szoborcsoportképnek próbálta álcázni magát. A házkutatás során több bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszközt találtak. Például puskatusfürdőt és késélmezőnyt.

Kötéltáncdalverseny végeredmény: Dalbetétkönyvet kapott a nyertes!

A közönség kedvence, Szájkosárfonó Benő lett a 6. Kötéltáncdalverseny győztese. A verseny történetében nem fordult még elő hasonló szerencsétlenség, hogy a szakma és a közönség azonos versenyzőt támogasson.

Szájkosárfonó Benő nyereménye egy dalbetétkönyv, valamint részvételi lehetőség a XXXIII. Ragasztószalagavató fesztiválon, aminek legfőbb nehézsége, hogy csak futószalagparkettán közelíthető meg.

Italmérőszalagot kapnak a rendőrök

Bundáskenyérkereső kutyák után új módszerrel próbálkoznak

Zinbieli tudósítónk jelenti, hogy a városi rendőrség új eszközt szerzett be az autóvezetők ellen. Korábban a figyelem az evős vezetőkre irányult, akiket bundáskenyérkereső kutyák alkalmazásával füleltek le, de sajnos a kutyák hamar függővé váltak, bundáskenyér helyett nápolyit és csipszet követeltek gazdáiktól. Az állatvédők végül győztek és a rendőrség kivonta a bundáskenyérkereső bundásokat a forgalomból.

A szóvivőfrekvencia tájékoztatása szerint a jövőben az ittasság kerül a fókuszba, ami italmérőszalagokkal könnyen mérhető. Az eszköz működéséről sajtótájékoztató jellegű eseményen számolnak be a héten.

Nem mennek haza a könyvmolylepkék

A prákriti könyvtár olvasóterme ismét a figyelem középpontjába került. A könyvtár dolgozói lettek figyelmesek arra, hogy a könyvmolylepkék egyre erőszakosabbak és zárás után sem hagyják el a könyvtár területét. A könyvtár vezetése intézkedéseket tervez.

Hírek:

 

Béranyatej-átvevőhelyet nyitottak Késfokvárosban. A tejet tyúkmell-tartókban adják át a rászoruló kismamáknak. A tej minőségét alkoholfüggőónnal vizsgálják, nehogy nemkívánatos anyagok jussanak a csecsemők szervezetébe.

Lepkehálóing vásár

A lepkehálóing vásár legsikeresebb darabjait gyorsan elkapkodták - mesélte tudósítónknak a neves áruházlánc vezetője. Elmondása szerint a kutyagumipók mintás hálóing volt a legkeresettebb. A pókmintás alsónemű kutyagumi illata mindenkit rabul ejtett.

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lap szerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő

  Előző szám
Partizán-oldal
Következő szám
Partizán-oldal

 

 

NYÍLT LEVÉL

 

Tisztelettel kérem az Ínyesinas Szerkesztőségét, hogy nyílt levelemet következő számában szíveskedjék közölni.

Köszönettel

Attila d.g. Catus, a rengeteg lelkes Ínyesinas olvasó közül az egyik.

 

 Nagy várakozással nyitottam ki a postaládámból kiemelt borítékot, mivel annak bal felső sarkában a jól ismert – és igen-igen régóta hiányolt – Keláti 7 nap logója díszelgett. Örömöm azonban rögvest borúra változott, melynek helyét nemsokára a jogos felháborodás és harag vette át, olvasván a – vezércikknek nem nevezhető – „vezérömleny” második sorában az alábbiakat: „… egyik szennylap azt terjeszti …”

Óh, kígyót melengettünk eleddig keblünkön! Megérkezett a várva várt sajtó, de a remélt jó hírek, színes riportok, érdekfeszítő sportesemények, tudományos értekezések, irodalmi csemegék stb, etc, usw, itd helyett rögtön a mocskolódás, a másik lejáratása a felütés, amit aztán a fent leírt, elvárt hírek helyett a legszínvonaltalanabb napi csámcsognivalók követnek. Óh, hová tűnt a magas igényű tájékoztatás ? Bizony, csak hírmondója maradt, pl. az Ínyesinas „személyében”, amit most a legalantasabb – már-már: sőt a Csimborettó színvonaltalanságát is túlszárnyaló – módon „szennylapoz” le az említett sajtóorgánum.

Nem kerülheti el figyelmünket az ingyenes kiadvány ára: 1526 Ft.  Nos, ez egyértelmű utalás az Objektív Tájékoztatás Nagy Temetőjére! No comment.

Nem engedhetjük meg javaink, értékeink, lényegünk sárba tiprását, ezért ragadtam hozzá a számítógép billentyűzetéhez (előzőleg mézes kenyeret fogyasztottam), és írtam le mindezt, és kérem ennek közzétételét. Valamint ezúton szólítok fel minden jóérzésű, értékekre igényes, lelkes Ínyesinas olvasót és még nem olvasót, csatlakozzék ehhez a tiltakozáshoz és határolódjék el a Keláti 7 nap ominózus kijelentésétől, ahogy azt magam is teszem.

 

Tisztelettel A. d. g. Catus

MMXII.I.XXVIII