2008. március 23. V. évfolyam 4. szám

Ingyenes kiadvány
789 Ft

Keláti 7 nap

Gavariusz kártyára cserélte a kvaccsütőt!

Az egykori világelső kvaccsjátékos, Gavariusz Sörisz kártyákra cserélte az ütőjét. A Würmi Hírek katakurd napilap vasárnapi számából kiderült, hogy a profi játékos ezentúl szelámozóként indul a versenyeken. A volt sportoló azt mondta, a játék pszichológiája nyűgözi le.

A 68 éves egykori sportoló már tavaly belevetette magát a rendszeres szelámozás játszmákba. A háromszoros Loro-nyertest egy internetes szelámozáscég szponzorálja. A játékos néhány éve vonult vissza a kvaccspályáról, de még sportolóévei alatt kezdte a szelámozás játékot, első sorban a loroi esőszünetekben. A korábbi élsportoló azt mondta, szívesen látná kvaccspartnereit az asztal mellett. "Szeretném tudni, hogy őrzik meg nyugalmukat az asztalnál" - mondta Gavariusz.

A volt kvaccsjátékos azt reméli, bejut az panrac havi katakurd döntőbe, amin 800 profi játékos vesz részt.

123 éves a bagamér fegyvertár

Helyreigazítást követelnek a kvaggáknak!

 

Több olvasónk is felhívta a figyelmet arra, hogy előző számunkban (5. évfolyam 3. szám) "Botrány az állatkertben" című cikkünkben tévesen jelent meg a Miguos környéki hegyekben élő állat, a kvagga neve. Tudósítónk most találkozott először ezzel az állattal és a döbbenettől félrehallotta a nevét. Viszont a sajtó ördögének főszerepe elvitathatatlan abban a tényben, hogy a kvaggamérleg helyett a kangamérleg bizonyult kicsinek, ami tudvalevő, hogy nem lehet alkalmas a hatalmas kvagga-bébi lemérésére.

A gyűjtemény legérdekesebb darabja egy bairn, amit az Askhelon-völgyi ásatások során találtak. A bairn Félfülű Szelám korából származó kézifegyver, amit sapkába döfve hordtak a régi bagamérok, azzal a céllal, hogy ne legyen feltűnő, hogy fegyver van náluk, viszont ha katakurddal találkoznak, akkor azonnal használni tudják. A bagamér fegyvertárban kiállított bairnről tudósok azt állítják, hogy ezzel az eszközzel vágták le Szelám egyik fülét, ami miatt a Félfülű melléknevet kapta. A fegyveren talált vérből DNS-mintákat vettek. Jelenleg csak az akadályozza a vizsgálatok elvégzését, hogy nem áll rendelkezésre Félfülű Szelám DNS-mintája.

Antik sárkányfüvek vásárát rendezték meg az Olmai Sárkányfű és Ezotéria Múzeumban. Lunar Margit, a múzeum főkurátora elmondta, hogy a legrégebbi sárkányfű a földtörténeti harmadkorból származik. Egy hétfejű sárkány csontvázára tekeredve találták meg.

Két értékes darab tűnt el a szelencekiállításról!!

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az után a két szelence után, amit az elmúlt hónapban tűnt el a szelence kiállításról. Érdekesség, hogy mindkét szelence un. origami szelence volt. A nagy műgonddal elkészített alkotások tökéletesen illeszkedtek. Középen kis lyuk van rajtuk, amin akár át is lehet látni. Fenti okból a szelencében nem lehet folyékony anyagot és nagyon apró szilárd tárgyakat rakni. Ez rendkívül veszélyes lehet, ha a tolvajok túl adnak a tárgyakon. Az eltűnt szelencék közül az egyiket a Zebrasoft cég készíttette. Ennek érdekessége, hogy a fedelét körben vonalkódok díszítik.

Dolcián nyerte a tornát!

A katakurd Bobby Dolcián nyerte a 769 ezer thug összdíjazású olmai férfi kvacstornát. A 24. születésnapját Yaseli havában ünneplő játékos a 36. helyen kiemelt bagamér Robert Stampfolt múlta felül két játszmában. A világranglista 70. helyen álló Dolcián tavalyi loroi sikere után pályafutása második Grand Placcs tornáján győzött. Dolcián és Stampfol először játszott egymás ellen Grand Placcs viadalon.

Eredmény: Olma, Grand Placcs döntő:

Dolcián (katakurd)-Stampfol (bagamér)  6:3, 7:6 (7-5)

Ajánló: Madár a holdnak felesége

Sikeres volt a bál!

Brazil filmsorozat 329. rész

Series TV - 15:15

 

Miután Rory egy nagy pizza kíséretében, Deannel és Lorelaijal együtt megnézi a Dorma Reed showt a tévében Deant

megrémítve egy teljes napra Dorma Reed bőrébe bújik. Lorelai Luke segítségét kéri, amikor eltűnik egy madár a házban. Feltűnik a városban Cristopher, Rory apja.

Előző számunkban hírül adtuk, hogy az idei legelegánsabb jótékonysági bált a Nirabat színházban tartották. Azt est teljes bevételét a Protán hegyi tehenek újra betelepítésére szánták. A bál rendkívül sikeres volt. A bevételéből vásárolt két boci már vidáman legelészik a Protán-hegy oldalában. Az egyik, tejcsokijáról ismert cég további tehenek ajándékozását helyezte kilátásba. A Protán-hegy színesítését szolgáló lila tehenek a húsvéti ünnepek után érkeznek meg hazánkba.

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lap szerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő
Előző szám

Partizánszám