2008. rebec hó 31. V. évfolyam 6. szám

Ingyenes kiadvány
Ára: 123 Thug

 

Havár Heti Hetes

Sergegyomosi tudósítónk jelenti:

 Az utolsó befutó nyerte a Nagydíjat!
 

Nagy meglepetésre az utolsó befutó nyerte a nagydíjat a sergegyomosi Bringa Vándorkupa Kerékpárverseny és Teljesítménytúra idei májusi fordulóján - annak ellenére, hogy a verseny utolsó - mintegy 4 km-nyi szakaszát a segítségére siető kerékpármentő autóján tette meg. A többi versenyzőt ugyanis diszkvalifikálták, mert egyáltalán nem használtak biciklit. "Előbb is megérkezhettem volna" - nyilatkozta a győztes -, "ha a gyurgyalagok hagyták volna magukat lefényképezni."

A bátor versenyző elnyerte a Bringa vándorkupával járó zöld szalagot.

(Képünkön a győztes fotója, miközben a gyurgyalagokat keresi.) - A kép sajnos nem áll rendelkezésünkre.

 

Hírek a Protán-hegyről:

Megérkeztek a Protán-hegyre a lila tehenek!

Kis késéssel ugyan, de megérkeztek hazánkba a Protán-hegy színesítését szolgáló lila tehenek. Olvasóink minden bizonnyal emlékeznek rá, hogy a Nirabat színházban rendezett elsöprő sikerű jótékonysági bál bevételéből kezdték a Protán-hegyet - magánkezdeményezésre - újra tehenekkel benépesíteni. 

(Képünkön az első lila tehén látható gondozójával.) - A kép sajnos nem áll rendelkezésünkre.

 

Új bakelitfoglalatok

gyártását kezdte meg a Katakurd Villamossági Zrt. A régi foglalatokat ugyanis felvásárolták bizonyos irodalmi körök, akik eklírikus kéziratokat kerestek bennük.

Ugyanakkor a Havár Polgárjogi Társaság képviselői tiltakozó felvonulást tartottak a Katakurd Villamossági Kft épülete előtt. Állításuk szerint az új bakelitfoglalatok gyártásának valódi oka nagyszabású lehallgatási hullám előkészítése. Követelték, hogy a katakurd belügyminiszter azonnal mondjon le.

A belügyminiszter agyrémnek minősítette a rágalmakat. Közölte, hogy nem mond le, eltökélt szándéka, hogy a következő választásig a hivatalában marad.

A Képzelt Lények Hivatala is hallatta szavát. Borhez Lajos úgy nyilatkozott, hogy egyfajta óvatos pesszimizmus a lehallgatás kérdésében mindenképpen indokolt.

 

A madár a holdnak felesége

 

Az áprilisi Havár Biennálén nagy feltűnést aratott Hodályvári Hanna gyönyörű festménye: A madár a holdnak felesége. (Képünkön) A kép sajnos nem áll rendelkezésünkre.

A szürrealista ihletésű alkotást máris megvásárolta a Modern Művészetek Galériája, ahol a látogatók rövidesen az állandó kiállításon csodálhatják meg.

 

Kelátsütő verseny

 

A Népi Hagyományokat Ápoló Szent Dolcián Társaság kelátsütő versenyt rendez Havária főterén, Szent Krizoprász havának 24. napján,  hajnali 4 órakor. A Főtér bal oldalán jól épült kemencék várják a vállalkozó szellemű kelátsütőket. Ürüszemekről mindenkinek magának kell gondoskodni. A népünnepélyt megerősített triőrkommandók vigyázzák, nehogy a lelkiismeretlen kelátelhagyók teleszemeteljék a várost.

Gabonaégetés, boszorkánytoborzás színesíti az ünnepi palettát.

A rendőrség lefoglalta...

azt a rendkívüli és különleges origámi szelencét, amelyet még februárban emeltek el a szentpéntervári R me Tage múzeum jóvoltából hazánkba érkezett szelence-kiállításról.

A szelencét egy nyugdíjas pedagógus otthonában találták meg, aki azt állította, hogy ajándékozás (!) útján jutott hozzá.

A pedagógus előzetes letartóz-tatásban várja a vizsgálat eredményét.

 

HAVÁR HETI HETES
Heti színes magazin

Felelős szerkesztő: Ördögh Elvira
Lapszerkesztő: Uncsi Edgar
Képszerkesztő: Razzi Papa
Rovatszerkesztő: Göghös Gedeon
Főmunkatárs: Bóni Aranka
Grafika: Vaksy Jenő