Találta: Stephanus Bartolits

Asszuán Blikk

2010. április 7. 

Asszuán Blikk

Egy Nílus melletti kis faluban azt állítja magáról egy Husszein nevű kisfiú, hogy órákat töltött egy krokodil gyomrában. A kisfiú állítása szerint a Nílus partján játszott, amikor a krokodil hirtelen bekapta. Az állat valószínűleg annyira mohó volt, hogy egyben nyelte le áldozatát, aki ijedtében addig csiklandozta a krokodil belső hasfalát, míg az inkább megszabadult túlzottan aktív vacsorájától. Husszein kisebb karcolásokkal – no és jókora ijedtséggel – megúszta a nem mindennapi kalandot.

2010. április  9.

Asszuán Blikk

Csoda vagy szélhámosság??

Keresztkérdések tüzében a kis Husszein

Napokkal ezelőtt látott napvilágot a hír, hogy egy Husszein nevű kisfiú több órát töltött egy krokodil gyomrában. Az asszuáni Hírgát TV tegnap este folytatott vele exkluzív beszélgetést. A nyolc év körüli, kistermetű fiú elmondta, hogy órákon keresztül játszott a krokodillal, mielőtt az egy váratlan mozdulattal bekapta. Meglepetésében nem is ijedt meg, hanem dörömbölni kezdett a sötétben, mert hirtelen azt hitte, ez is a bújócska része. Állítása szerint többször csuromvizes lett, mielőtt újra megnyílt volna előtte a szabadulás lehetősége.

A beszélgetés alatt a riporter többször is kétségbe vonta a történet valódiságát, de a kis Husszein nem jött zavarba, talpraesetten állta a keresztkérdéseket.

 

2010. április  11.

Asszuán Blikk

Csak médianyilvánosságra tört Husszein ?

Az asszuáni Hírgát TV tudományos rovata, a Babonamorzsák tegnapi adásában részletesen foglalkozott a Nílus mellett fekvő El-Njelte faluból származó kisfiú, Husszein történetével. A luxori állatkert kínai származású főigazgatója, Al-él Tan Csüng szerint nem lehetetlen, hogy a krokodil egyben nyeljen le kisebb élőlényeket, arról azonban még nem hallott, hogy visszaút is lenne a krokodil gyomrából. Husszein beszámolója lenne az első ilyen eset. A főigazgató elmondta, hogy személyesen is beszélgetett Husszeinnel, mert szerette volna eldönteni, hiteles-e a kisfiú beszámolója. Sajnos azonban a legtöbb kérdésére azt a választ kapta, hogy teljes volt a sötétség odabenn, így nem látott semmit. Tan Csüng szerint ha a fiú csak kitalálta volna a történetet, nyilván azt mondaná, volt nála zseblámpa és alaposan körülnézett.

Más véleményen volt a nagy kairói teológusprofesszor, El Papol Tata. Szerinte Husszeint nagyon megragadták a vallásos olvasmányai, különösen a Korán 37. szúrája, ahol Jónás a Feltámadás napjáig ülhetett volna a hal gyomrában, ha nem magasztalta volna Allahot illőképpen. Szerinte Husszein egész egyszerűen elbóbiskolt a Nílus partján és az olvasottak hatására álmodta csak az egész történetet. Szerinte tehát egyszerű médiafogásról van szó, nem kell jelentőséget tulajdonítani a kisfiú szavainak. A Babonamorzsák riportere feltette a kérdést Papol Tatának, hogy nem lehetséges-e, hogy Husszein is hasonló küldetést mondhat magáénak, mint Jónás? Erre a teológus úgy válaszolt, hogy ez teljesen kizárt, hiszen Egyiptomban mindenki hisz a csodákban, miért lenne szükség egy ilyen égi figyelmeztetésre, ami amúgy sem túlzottan hihető. El Papol tehát szilárdan hisz abban, hogy a kisfiú családja hírnévre és pénzre szeretne szert tenni a kitalált történettel.

2010. április  15.

Asszuán Blikk

Tragédia a Nílus parton!!

Mit mondhatott a krokodil ?

Drámai bejelentéssel kezdte tegnapi hírműsorát az asszuáni televízió. Legnépszerűbb riporterük, Mind El Dhumál, oknyomozó riportot készített El-njelte faluban, de a forgatásról azóta sem tért vissza. A stáb szerint a riportok nem elégítették ki Dhumált, aki úgy döntött, beszélnie kell a koronatanúval, a kisfiút lenyelő krokodillal is. Több felvételt is készítettek a Nílus partján, de a krokodilok némák maradtak. El Dhumál ezek után szokott stílusában provokálta riportalanyait, mire az egyikük kötélnek állt. Két kérdés után azonban az addig készségesnek látszó krokodil egyetlen mozdulattal bekapta a riportert, csak a mikrofon zsinórja lógott ki a szájából. A gyártásvezető úgy gondolta, ez a fordulat nyilván hozzátartozik az interjúhoz, ezért lélegzetvisszafojtva készítették a felvételeket egészen sötétedésig, hiszen el akarták kapni a pillanatot, amikor El Dhumál a kisfiúhoz hasonlóan visszatér a krokodil gyomrából. Ez úttal azonban ezt hiába vártak. Éjféltájban a stáb – miután lejárt a forgatásra kiutalt napidíj – összecsomagolt, a mikrofont a veszteséglistára írva. A legképtelenebb helyzetekből is magát kivágni képes Mind El Dhumált azóta is várják a stúdióban, mindeddig hiába. A hírigazgató szerint a riportert már csak Husszein képes megmenteni, ha elárulja, hogyan kell visszatérni a krokodil gyomrából és a megoldást SMS-ben megküldik El Dhumálnak. A mentéssel azonban igyekezni kell, mielőtt akár a mobil telefon, akár a krokodil lemerül.

2010. április  17.

Asszuán Blikk

A kis Husszein vallomása

Közönségszavazás segíthet a riporteren !!

Mint két nappal ezelőtt jeleztük, az asszuáni Hírgát televízió riporterét, Mind El Dhumált egy krokodil kapta be a Nílus partján éppen akkor, amikor a kis Husszein történetének a valódiságát akarta tényekkel alátámasztani. A drámai hírre a Hírgát vezetése azonnal felkereste Husszeint, hogy fedje fel a megoldást, miként szabadult meg a krokodil gyomrából. A hírigazgató olyan magas jutalmat ajánlott fel Husszein családjának a műsorvezető megmentése ellenében, hogy nem is lehetett kétséges, Husszein feladja a titkolódzást és megmondja a valódi megoldást. A küldöttségnek azonban csalódnia kellett. Husszein csak annyit tudott kinyögni, hogy a visszatérésben neki semmi szerepe nem volt, majd zavaros utalásokat tett arra, hogy megmenekülése egy közösség határozott igénye volt, mintegy visszaszavazták őt az életbe. Ezek után Husszein bonyolult versformákról kezdett el beszélni, melyek segítettek a visszatérésében. Szerinte csak egy „pantum” formátumban előadott kérelem segíthet a lenyelt műsorvezetőn. Még néhány összefüggéstelen mondat után Husszein fáradtságára hivatkozva megszakította a nyilatkozat folytatását és ágyába szédült.

A hírműsorok vezetője úgy értékelte Husszein nyilatkozatát, hogy annak tartalma ugyan valóban zavaros, azonban lehet úgy értelmezni, hogy ha a Mind El Dhumált szerető közösség kifejezi azon igényét, hogy a riporter tovább élhessen, akkor a krokodil ugyanúgy elengedi, mint Husszeint. A Hírgát televízió így közönségszavazást hirdetett meg El Dhumál ügyében, a megmentése érdekében.

2010. április 22.

Asszuán Blikk

Asszuán Blikk, Celebkörkép rovat

Új műsorvezető a Hírgát képernyőjén

Napokkal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy az asszuáni Hírgát televízió közönségszavazást hirdetett a krokodil gyomrába került műsorvezető, Mind El Dhumál kiszabadítására. Nos, a TV ma örömmel jelentette be, hogy a szavazás hatására új műsorvezetőt foglalkoztatnak április 23-tól. A szavazáson több mint 400 ezren vettek részt, de a döntő többség arra voksolt, hogy sokkal szívesebben látnák a képernyőn riporterként a kis Husszeint, mint El Dhumált. A televízió vezetése a nézettség emelkedését reméli ettől az elsöprő szavazati eredménytől és természetesen azonnal megtették a szükséges lépéseket. A korábbi műsorvezetőt halottá nyilvánították, így minden jogi akadály elhárult Husszein szerződtetése előtt. Husszein veszi át a továbbiakban az Illuzionisták sorozat vezetését, valamint a most induló Van-e élet a krokodil után című túlélő show-t is ő fogja vezetni. A túlélő show felvételei a két hete felavatott vadonatúj stúdióban lesznek, melyet a nemrég kétes körülmények között elhunyt műsorvezetőről, El Dhumálról neveznek el.

Találta: Viola de genere Exiguum

Asszuán Blikk

2010. május 3.

Asszuán Blikk

"Mind El Dhumal utolsó üzenete, vagy vaskos hamisítás?"

Drámai meglepetéssel indított az új műsorvezető a kairói Mind El Dhumal Stúdióból. A Van-e élet a krokodil után című sorozat első adásában Husszein azzal lepte meg a kairói tévé nézőit, hogy az egész első adást a stúdió névadójának szentelte. Kerekasztal-beszélgetést hívott össze a kérdés szakértőiből, amelyre gyermeki iróniával meghívta a teológusprofesszort, El Papol Tatát, aki korábbi nyilatkozataival már megpróbálta diszkreditálni az ifjú műsorvezetőt. Vendégül látta továbbá a kairói állatkert igazgatóját, az ügyben ugyancsak híressé vált Al-Él Tan Csüngöt, aki a nyomaték kedvéért egy óriási ketrecet is hozott magával, amelyben egy jól megtermett nílusi krokodil harapdálta a rácsokat. Részt vett a beszélgetésen a kairói származású, és szülőhelyére éppen hazalátogató amerikai szellemvadász, El Nemhi Sam, aki előzőleg - már csak úgy hobbiból - méréseket végzett a Nílus menti El Njelte faluban.

A beszélgetés El Nemhi nagy izgalmat keltő nyilatkozatával kezdődött. A szellemvadász elmondta, hogy töréseket fedezett fel az El Njelte környéki elektromágneses mezőben. Asszisztense közben puskamikrofonnal magnófelvételeket készített a Nílus-parton, s több órányi fehér zajt vett fel. Ahogy a magnófelvételeket visszahallgatták, a törésekkel egy időben hangfoszlányokat fedeztek fel rajtuk, úgynevezett EVP-ket, azaz elektronikus hangjelenségeket, amelyekben mindegyik alkalommal az "Eressz ki" szöveget vélték felismerni. A nyomaték kedvéért a közönségnek be is játszották az inkriminált hangfelvételeket, általános borzongást keltve.

El Papol Tata azonnal tiltakozni kezdett, humbugnak minősítette az egész szellemvadászatot. A magnófelvételekről közölte, hogy azok hamisítványok és figyelmet sem érdemelnek.

"Al-Él Tan Csüng azt erősítgette, hogy kifejezetten lehetetlen, hogy egy felfalt műsorvezető még a krokodil hasából kibeszéljen, s rámutatott a háromméteres díszpéldányra, amelynek egyébként az adás előtt nyugtatóinjekciót adtak, hogy ne okozzon galibát a műsor idején. A krokodil még így is nyugtalanító látvány volt.

Ekkor Husszein bejelentette, hogy sms-ek érkezett mobiltelefonjára, melyek feladója nem más, mint a kétes sorsú El Dhumal riporter. A történet egyetlen szépséghibája, hogy a számot nem lehet visszahívni. Sejthetően, mert nincs már térerő ott, ahonnan ez az üzenet jött.

Husszein átadta a szöveget a kairói tévé bemondónőjének. Lajla El-Bhaki mély átéléssel olvasta fel a különleges üzenetet, amelyet az alábbiakban közlünk.

Feladó: Mind El Dhumal:

Nílus vize nagyot csobban
Hullám ver az éji parton
A szívem egy nagyot dobban
Hátha lesz még nekem pardon.

Hullám ver az éji parton
Kérlelem a krokodílust,
- Hátha lesz még nekem pardon -.
Meglátom-e még a Nílust?

Kérlelem a krokodílust:
A hasából eresszen ki!
Meglátom-e még a Nílust?
Meg nem mondja nekem senki!

A hasából eresszen ki!
Mért tart fogva itt e bűzben?
Meg nem mondja nekem senki!
Mintha égnék pokoltűzben!

Mért tart fogva itt e bűzben?
A maró lé velem lottyan!
Mintha égnék pokoltűzben!
Vagy tán már odajutottam?

A maró lé velem lottyan!
Halott vagyok? Vagy még élek?
Vagy tán már odajutottam,
Ahol többé nem remélek?

Halott vagyok? Vagy még élek?
Szabadíts ki, jó halandó!
Ahol többé nem remélek,
Bevégződik e kaland... ó!

Husszein azzal az ígérettel zárta a kerekasztal-beszélgetést, hogy a legközelebbi adást szabadtéren, El Njelte faluban készítik, ahol megpróbálnak közelebb jutni a probléma megoldásához.